Hjemmelavet garage til små biler

Dette indlæg indeholder reklame for Panduro, da jeg har brugt glimmer og maling, som jeg fik i forbindelse med et påske-Krea indlæg.

Vi kender en lille fyr, som elsker små legetøjsbiler og har en masse af dem. Men han har ingen steder at parkere bilerne. Derfor var det oplagt, at give ham en garage i fødselsdagsgave – en hjemmelavet selvfølgelig. Undervejs i processen, viste jeg lidt billeder på story på Instagram, og det viser sig, at der er flere, der godt kan bruge sådan en garage, så her kommer en lille DIY guide 😊

Garagen kan laves på et hav af måder, i både størrelse, form og farver. Jeg har fundet inspiration fra Pinterest og derfra udtænkt planen for min udgave.

Det skal du bruge

  • en pap- eller trækasse
  • tomme toiletruller (læg rørene ind i kassen, så du kan se, hvor mange du har brug for)
  • store paprør (garagen kan sagtens laves uden)
  • maling – det hele kan sagtens være én farve. Jeg har brugt tre farver. En mat grå fra Panduro, en mørkegrå fra Søstrene Grene og en lyseblå fra Føtex. Hvis du har en rest vægmaling stående, tænker jeg, at den sagtens kam bruges til kassen.
  • lim – jeg brugte almindelig hvid skolelim, limpistol og sekundlim
  • pensler – en stor til kassen, en mellem til rørene og en lille, til at male lim på bogstaverne (den lille pensel, der ofte følger med vandfarver, er god til bogstaverne)
  • løs glimmer/glitter
  • et stykke karton
  • evt en printer til at printe de ønskede bogstaver

Garagen

Udgangspunktet var, at jeg ville bede Jesper om at bygge en kasse, af nogle træstykker vi har tilovers, fra et andet projekt, men tiden løb lidt fra os. Plan B blev, at finde en papkasse i den rette størrelse, men så fandt jeg en fin trækasse i gemmerne, som blev brugt i stedet.

Jeg startede ud med at lægge rørene ind i kassen, så jeg kunne se, hvor mange jeg skulle bruge. Jeg har bevidst ikke lagt rør helt op til den øverste kan, da skiltet vil “spærre” for de øverste rør. Jeg skulle bruge 21 små rør og fem store. Næste step var, at male alle rørene med mat grå maling indvendig – jeg brugte denne.

Da malingen var tør, malede jeg alle de små rør udvendig, med samme maling. De store malede jeg med mørkegrå maling. Husk at mal kanten på den side, der skal vende ud. Imens jeg ventede på, at den indvendige maling skulle tørre, målte jeg ud til skiltet på kassen. Jeg lagde kassen på et stykke karton, og tegnede efter kassens kant. Bagefter skulle kassen males. Jeg malede den indeni med mørkegrå maling. Udenpå havde Emma bestemt, at den skulle være lyseblå. Både indvendig og udvendig på kassen, blev der malet to gange. Det var ikke nødvendigt med rørene.

Da alle dele var helt tørre, limede jeg rørene fast i kassen. Jeg havde tænkt, at de skulle flugte med den yderste kant på kassen, men Jesper kom i tanke om, at bilerne ville kunne trille ned på bagsiden og sætte sig fast. Så jeg skubbede dem helt ind mod bunden/bagsiden af kassen. Jeg startede med, at placere de store rør og derefter de små. Jeg limede rørene fast med limpistol.

Skiltet

Skiltet klippede jeg til og tegnede bogstaver på. Jeg startede med at tegne en lige streg på papiret, der hvor nederste del af bogstaverne skulle stoppe, så det ikke blev skævt. Bogstaverne kan laves på flere måder. Du kan tegne dem i fri hånd eller fx printe bogstaverne ud i passende størrelse fra Word, klippe dem ud, lægge dem på kartonen og tegne efter dem. Når du har omridset af alle bogstaver, maler du bogstaverne med lim og drysser glimmer på – et bogstav ad gangen, så limen ikke når at tørre undervejs. Husk at ryst det overskydende glimmer af, fx på et stykke papir, så du kan samle glimmeret op igen. Jeg brugte denne glimmer. Jeg forsøgte først med glimmer lim, da jeg tænkte at det var nemmere, men kartonen blev for våd og endte med at krølle. Du kan også tegne bogstaverne op med en sprittusch og undlad glimmeret.

Når du synes dit skilt er færdigt, kan du klippe et stykke karton ud, i samme facon som skiltet og lime bagpå, på den måde får du mere hold på skiltet. Du kan fx også vælge at laminere det og derved gøre det endnu stærkere. Jeg limede mit skilt fast på kassen med sekund lim. Jeg synes limpistol-lim hurtigt kan klumpe lidt og derved er sværer, at få til at være usynlig.

Nu er garagen færdig. Som jeg skrev i starten, kan garagen laves på et hav af måder. Man kan fx bruge plastikrør i stedet for toiletrulle-rør, papkasse i stedet for trækasse osv. Hvis du bruger en papkasse og toiletruller, er udgifterne til sådan en hjemmelavet sag minimale.

Hvis du har spørgsmål, så skyd endelig løs – god fornøjelse 😊

// Nicoline


Skriv et svar