Alt det jeg ikke fik sagt på tv

I tirsdags var Emma, Jesper og jeg i Aftenshowet. Vi var blevet inviteret, for at tale om Emmas d-dråbeforgiftning. Det var med en del nerver på. Vi har før lavet tv, men det har været til DRs Sundhedsmagasinet, som ikke er live – så det her, det var noget helt andet. Men alle var søde, smilende og snaksaglige, så det var en god og sjov oplevelse.
 I forbindelse med indslaget, udtalte LiseLott Blixt sig, hun Sundhedsordfører i DF og formand for Sundhedsudvalget. Hun mener, at loven bør ændres, så firmaer som Inno Pharma, ikke kan gemme sig bag deres forsikringer, men er tvunget til at udbetale erstatninger – det er jeg naturligvis, helt enig med hende i.
Da sagen om Emma begyndte at rulle for godt to år siden, blev jeg virkelig overrasket over, at vores system passer bedre på dem, der forvolder en skade, end den der bliver pådraget en skade.
Inno Pharma “lever” videre som før, vi derimod, får aldrig det liv, vi havde før Emmas forgiftning og Emma bliver aldrig rask.
Men den lovændring jeg ønsker aller mest, er en ændring, der vil gøre, at d-dråber bliver underlagt de samme regler, som håndkøbsmedicin fx Panodil. Som reglerne er nu, er d-dråber bare et kosttilskud og hører derfor under fødevarestyrelsen. Hvis det blev ændret til at være håndkøbsmedicin, ville det høre under lægemiddelstyrelsens krav for produktion og derved have meget strammere regler og flere kontroller.
Jeg drømmer om, at Jesper og jeg, en dag kan fortælle Emma, at alle hendes pinsler trods alt, ikke har været helt meningsløse, men at loven blev ændret, så det ikke kan ske igen og/eller at firmaer som Inno Pharma, ikke længere kan løbe fra sit ansvar, hvis uheldet skulle være ude igen. 🍀
// Nicoline
P.S. Har du lyst til at se indslaget i Aftenshowet, kan du se det her  🙂

2 comments / Add your comment below

  1. Åh Nicoline…

    Jeg tænker på jer så tit!
    Hold op, hvor er Emma heldig at hun har sådan nogle stærke og kærlige forældre.

    Kærlige tanker fra Aarhus

Skriv et svar